Originele uithaakbeveiligingen/ borgpennen/ breekpennen verplicht

De liggers van palletstellingen moeten geborgd zijn tegen onbedoeld uithaken. Dit moet gebeuren d.m.v. de originele pennen. Boutverbindingen zijn niet toegestaan, deze zijn te sterk. Een uithaakbeveiliging is bedoeld om in het geval van te grote kracht op de ligger te breken. Indien deze verbinding te sterk is (boutverbinding) moet er iets anders stuk gaan met alle gevolgen van dien; omvallen stelling, kantelen heftruck, beschadigen liggers en staanders.

Uithaakbeveiligingen worden ook wel borgpennen en breekpennen genoemd. Een breekpen moet een verticale belasting kunnen verdragen van 5 kN (ca. 500 kg). Wanneer de kracht groter is dient de beveiliging te breken waardoor de chauffeur gewaarschuwd wordt dat er iets mis is. Veelal worden hiervoor boutverbindingen toegepast welke niet aan de bovengenoemde voorwaarden voldoen. Zorg dus voor originele uithaakbeveiligingen.

Voorbeelden van originele borgpennen

 

Share

Shortcuts & Links

Search

Latest Posts