Verankering palletstellingen

Palletstellingen waar met interne transportmiddelen be- en ontladen wordt dienen te allen tijde verankerd te zijn aan de vloer. Een wand of plafondbevestiging is ten strengste verboden. Bij palletstellingen gemonteerd tot en met december 2010 dient elke voetplaat  voorzien te zijn van tenminste één deugdelijk anker. Bij palletrekken gemonteerd vanaf januari 2011 dient elke voetplaat met tenminste 2 ankers aan de vloer verbonden te zijn. Twee ankers per staander is gunstiger i.v.m. het verdraaien/ torderen bij het aantikken van de staander met de pallet.

Dubbele verankering verplicht bij nieuwe palletstellingen

Een voorbeeld van een ondeugdelijke verankering

Legbordstellingen daarentegen kennen een diepte:hoogte verhouding van 1:5. Dit betekent dat wanneer een legbordrek 50 cm diep is, het tot een systeem hoogte van het bovenste aflegniveau van 250 cm niet verankerd hoeft te worden. Wanneer het rek hoger is zal het verankerd moeten worden aan vloer of wand. Een zogenaamde dubbele rij, mits aan elkaar verbonden, mag als één rek beschouwd worden.

Share

Shortcuts & Links

Search

Latest Posts