Wettelijke norm verankeren palletstelling

In de NEN-EN 15620 staat de algemene verankering, waarbij de fabrikanten verenigd in de FEM er tegenwoordig in hun rekenprogramma’s mee rekenen dat alle jukken verankerd worden voor een degelijke constructie. In de norm NEN5056 die gekoppeld is aan het Bouwbesluit is opgenomen dat elke staander met 2 ankers verankerd moet worden. NEN 5056 is begin 2011 uitgegeven. Die geldt dus alleen voor Nederland, dat een verzwaarde eis heeft toegevoegd aan een Europese norm (zg. A deviatie) Hetgeen volgens de Europese afspraken is toegestaan. Duitsland heeft ook zoiets gedaan. De reden daarvan is dat men uit veiligheidsoverwegingen vindt dat staanders niet mogen torderen als deze schuin zijn aangereden of verdraaien omdat deze excentrisch zijn verankerd met een anker.

Share

Shortcuts & Links

Search

Latest Posts